Muziek is altijd mijn grote passie geweest. Ik begon met zingen in een kerkkoortje en daarnaast volgde ik blokfluitlessen. Rond mijn twaalfde jaar ging ik naar de muziekschool in Uden voor gitaarles. Later volgde ik nog even keyboard en pianolessen. Er werd op een gegeven moment aan mij gevraagd of ik lid wilde worden van de Volkelse vrollie. Dit was de ontspanningsgroep van de Volkelse K.V.B. die ook ieder jaar aan de Volkelse carnavalszittingen meededen. Ze vroegen mij omdat niemand een instrument bespeelde en ik kon ze dan begeleiden met mijn gitaar.Ik ging me al snel met de teksten voor de zittingen bemoeien en kwam er zodoende achter dat ik gemakkelijk liedjes kon schrijven.

In 2000 ben ik gestopt bij de Volkelse vrollie maar ik bleef wel liedjes schrijven. Ik wilde eigenlijk alleen nog maar schrijven voor andere mensen maar kende niemand die geïnteresseerd was in mijn liedjes. Er werd mij op een gegeven moment gevraagd of ik wilde zingen op de nationale vrouwendag in de Schakel te Volkel. Het was 'n hele uitdaging en best wel spannend voor mij om voor de eerste keer helemaal alleen te zingen. Het ging heel goed en ik kreeg de smaak te pakken. Er volgden meer optredens en intussen bleef ik liedjes schrijven en begon te denken aan een cd. Deze eerste cd kwam uit in 2003 en de titel was Soumagne (dit is de achternaam van mijn overgrootmoeder). Deze cd kwam er mede dankzij de hulp van Hubert Verest die hele mooie arrangementen maakte en dankzij Jos Somers (studio) die mij aangemoedigd heeft om een cd te maken.


In 2006 was de presentatie van mijn tweede cd "Uit m'n pen gevloge" welke heel anders was dan de eerste omdat aan deze cd allemaal muzikanten hebben meegewerkt. Ik ben inmiddels alweer bezig aan mijn derde cd welke ik in 2008 uit wil brengen.
In juni 2006 heb ik de Brabantse dialectpenning voor het beste liedje gewonnen. Het thema van de wedstrijd was afscheid, en ik schreef het winnende liedje met als titel "Los Laote". Dit gaat over de kinderen los laten.

Liedjes schrijven doe ik niet alleen voor mezelf. Het duo "Die Twee" uit Schayk heeft twee liedjes van mij op hun cd staan en het Kwartjesvolk heeft ook een nummer van mij opgenomen. In mei 2007 is de tweede Maria in brabant cd uitgekomen waarvoor ik speciaal het nummer Maria ter Linde heb geschreven en opgenomen.

In 2008 heb ik weer meegedaan met de liedtekstwedstrijd van het Brabantsdialectfestival in Lieshout. Het thema was taofele. Ik won voor de tweede keer de dialectpenning . Deze keer met het lied "Skuif mar aon’’ . Op 29 sept 2008 heb ik mijn derde cd gepresenteerd. Deze heet ‘’Gruun Laand’’ Meer info kunt u vinden onder discografie.

Inmiddels zijn we alweer wat jaartjes verder. Mijn vierde cd "Spiegel" is op 10 maart 2012 gepresenteerd. Een van de nummers is "De aarde gift" waarmee ik een prijsvraag won. Zeer verrassend is de muzikale inbreng van Dennis van Dooren met zijn electrische gitaar. Het maakt dit nummer maar ook ’n paar andere op de cd wat moderner. Natuurlijk spelen rasmuzikanten zoals Hent, Paul, Frans en Bert ook weer mee. Er staan twee duetten op . Eentje met Bart Krijnen en een duet met Ria Toonen, met wie ik inmiddels vaak samen ga optreden.

En zo blijve we mooi bizzig wanne?
't Is 'n skon hobby en zo lang ik 'r plezier in heb go ik dur.
Houdoe wanne en misschien tot ziens.

Groetjes Jeanne.